Prin noi înşine! Nihil sine Deo !

Ponta si Regalitatea

Inainte de toate, o scurta lectie de istorie pentru domnul Victor Ponta.

Regii Romaniei:

1. Carol I: 1881-1914 (1866-1881 Print / Principe)

2. Ferdinand: 1914-1927

3. Mihai: 1927 – 1930 (sub regenta)

4. Carol II: 1930 – 1940

5. Mihai I: 1940 – 1947 (discutabil, de fapt pana in prezent).

Fac un apel la constiinta Dumneavoastra de bun roman si crestin ortodox si va rog pe aceasta cale sa nu va mai folositi de imaginea Casei Regale si a Bisericii Ortodoxe Romane in aceasta campanie. Intentionat sau nu, ati ofensat ambele institutii de mai multe ori. Iata cateva exemple.

Ati distribuit fluturasi in care v-ati alaturat imaginea de cea a Parintelui Arsenie Boca. Urat, foarte urat. Apoi, v-ati indemnat reprezentantii, atat din tara, cat si din diaspora, sa militeze pentru Dumneavoastra in biserici. Credinciosii merg acolo sa se roage, nu sa asculte discursuri politice. Incalificabil.

De curand, la fel ca toti ceilalti candidati, ati vehiculat ideea initierii unui referendum pentru revenirea la Monarhie. Respectati ori nu aceasta institutie ? Chiar ati vorbit serios ? Eu cred ca nu.

V-am vazut intarziind la diverse evenimente organizate de Familia Regala, atat la Palatul Elisabeta, cat si la Castelul Peles, sub pretextul ca lucrati pentru tara si aveti chiar acceptul Majestatii Sale Regelui sa munciti. Ce sa intelegem din asta, ca doar Dumneavoastra aveti treaba, pe cand gazdele si invitatii Casei Regale nu fac nimic ? Stiti, bunicul meu avea o vorba: „Unul din cele mai grave lucruri e sa minti neintrebat.” Asta ati facut anul trecut, Domnule Ponta. Ati mintit neintrebat, cand v-ati laudat ca de Craciun ati fost invitat de Majestatea Sa Regele la Savarsin, ceea ce evident ca nu era adevarat.

Cata credibilitate credeti ca puteti avea in fata sustinatorilor cauzei monarhice si nu numai, avand in vedere faptul ca partidul pe care il conduceti il are ca presedinte de onoare pe Ion Iliescu, cel care a umilit si haituit Familia Regala, dar in special pe Regele Mihai, de atatea ori ?

Am vazut ca v-ati simtit in largul Dumneavoastra cand ati stat la dreapta Regelui la pranzul oferit de Familia Regala anul trecut, de 8 Noiembrie. Observatie: nu mai stati cu coatele pe masa. Nu este frumos. Nici la Palat, nici altundeva. Si nu mai vorbiti neintrebat. Nicaieri. Respectati-va gazdele, prietenii, dar si adversarii, daca vreti sa fiti tratat la randul Dumneavoastra, cu respect.

Inca un sfat: seara, inainte sa stingeti lumina, inchideti ochii si spuneti de trei ori: „Nihil sine Deo” (inseamna „Nimic fara Dumnezeu”). S-ar putea sa va ajute mai mult decat plimbarile pe la manastiri si biserici.

Iar la final va indemn sa nu va fie frica. Burghezo-mosierimea nu mai exista. Au avut grija comunistii s-o lichideze. Si sa fiti cuminte, da ? 🙂

Traiasca Regele !

Comments on: "Ponta si Regalitatea" (1)

  1. Magda Teodorescu said:

    Foarte bine, doamna Lungu! Macar sa citeasca tot ce-ati scris sau … poate, trebuie sa ne bazam pe ‘monarhistii’ care au invadat site-urile monarhiste ca-i vor transmite. Va dati seama ca reactia fata de dl Iohannis este si o reactie fata de primul Rege al Romaniei? Un neamt si el, deh! Dar mai roman decat multi, foarte multi romani. Si nu numai fata de primul Rege, ci fata de Casa Regala in integralitatea ei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: