Prin noi înşine! Nihil sine Deo !

A fi sa a nu fi Rege

Am asistat zilele trecute la un maraton jurnalistic fara precedent. Evident, despre decesul si inmormantarea autoproclamatului rege al romilor, Florin Cioaba. S-au pronuntat de nenumarate ori expresii precum „regele romilor de pretutindeni”, „imparatul Iulian”, „consiliul de coroana”, „incoronarea”, „palatul regal” etc. Imagini si comentarii de un grotesc infernal si sufocant, de-a dreptul. S-a incercat trivializarea in cel mai pur sens al cuvantului a conceptului monarhic.

Nici in Africa nu se abuzeaza de astfel de titulaturi. Acolo se numesc „sef de trib”.

Insa in Romania aceste titulaturi fabricate si propagate de regimul Iliescu si preluate si aduse pana la culmea penibilului de Traian Basescu si cetateanul Paul Lambrino, au fost create special pentru a denigra Casa Regala a Romaniei. De ce ? Pentru ca nu accepta ideea ca popularitatea Casei Regale ia amploare pe zi ce trece. Lucrul acesta nu trece neobservat nici de mediile internationale, cum bine au aratat cei de RTL cu trei ani in urma.

Romania are un singur Rege si o singura Casa Regala. De fapt, chiar si Florin Cioaba a recunoscut acest fapt. Iar daca nu va ajung aceste argumente, va invit sa cititi urmatorul articol al Principelui Radu al Romaniei (Memento, Provizoratul istoric, Polirom 2010)

http://www.princeradublog.ro/jurnal/memento-2/

Da. Pentru ca EL este Regele !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: