Prin noi înşine! Nihil sine Deo !

Din fericire nu am vazut emisiunea, am citit insa articolul precum si comentariile referitoare la aparitia presedintelui republicii si la noua sa aberatie.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15025096-traian-basescu-sunt-republican-chiar-daca-cumatra-din-familia-regala.ht

Eu chiar nu mai inteleg ce se intampla, cum dintr-odata acest tupeist reia in maniera cunoscuta denigrarea a tot ce reprezinta simbolul national, fara ca cineva sa ia atitudine. E de-a dreptul revoltator !

Terfelirea Institutiei Casei Regale ar trebui interzisa prin lege, pentru ca este de fapt un delict de lez majestate. Este evident faptul ca pe presedintele republicii nu il intereseaza Normele Fundamentale ale Casei Regale, care nu il recunoaste pe cetateanul Lambrino ca membru al Familiei Regale a Romaniei ! Cat despre istoria dinastiei, parte a istoriei nationale, probabil ca nici nu a auzit. Deci: Paul Lambrino nu reprezinta sub nici o forma Casa Regala a Romaniei ! Asadar, presedintele republicii este cumatrul unui cetatean oarecare. Ma rog, al mai multor cetateni oarecare, pe care nici nu vreau sa-i pomenesc aici…..

Poate cunoasteti expresia: „Margaritas ante porcos” (Margaritare in fata porcilor), din Evanghelia lui Matei. Este vorba despre lucrurile sfinte care nu se cuvin date la caini, dupa cum perlele nu trebuie aruncate porcilor, fiindca acestia, nestiind ca sunt perle, le-ar putea calca in picioare. Expresia recomanda sa nu aratam cuiva lucruri pretioase a caror valoare n-o poate aprecia, nici sa vorbim in fata acestuia despre probleme pe care nu le poate pricepe. Deci, atentie mare la folosirea termenului de „Casa Regala”, domnule presedinte !

Comments on: "Cumatrul unei „Case Regale”" (4)

 1. Magda Teodorescu said:

  Noi ne revoltam iar el merge inainte neperturbat. Acest individ nu stie ce inseamna lez majestate si nici multe altele: isi urmareste cu persistenta un plan foarte bine pus la punct de distrugere (la fel ca Ceausescu si toti comunistii) a valorilor noastre nationale. Imi devine tot mai clar pe zi ce trece in ce capcana a cazut PNL, pentru ca este evidenta „contributia” PSD la sustinerea lui Basescu. Cum am mai spus, daca Antonescu s-ar fi pus in fruntea curentului pentru revenirea la monarhia constitutionala ar fi avut numai de castigat.

 2. Nea Băse și Securitatea fac eforturi DISPERATE să acrediteze tot felul de gogorițe referitoare la monarhie. Ba că vine Prințul Charles, ne ia Tronul și pleacă cu el în țara pinguinilor. Ba că o să moștenească Neica Nimeni Lambrino praful de pe tobă, că o să-l facem rege, cu Eba domnișoară de onoare, alături. Ba că ASR Principele Radu e „vândut” Moscovei, chinezilor, patagonezilor, incașilor și extratereștrilor – toți în același timp. CÂT de tâmpit să fii… ?

  • He, he, he, cati nu i-au scris, ba chiar si eu, dar e mai bine sa-ti vinzi sufletul diavolului pentru beneficii decat sa aplici morala crestina si sa te mai gandesti si la „ala’ de langa tine si la tara in care traiesti si tu si copiii tai, deci ….viitorul copiilor lui si a celorlati …cum i-l construieste ?! Daca Antonescu ar fi fost un baiat gigea si corect, repet si corect sa isi respecte promisiunile, ar fi ajuns cu siguranta presedinte, dar ar fi fost ultimul, din acest calvar interminabil; da chiar nu vrea sa vada nimeni, unde sunt monarhiile acum din toate punctele de vedere ale societatii, ale economiei si unde au ajuns republicile (majoritatea) ?

   Tuturor celor care doresc sa se implice si sa comenteze aici, doar atat mai spun :
   Nu exista crestin fara o Biblie in casa, …corect ?
   Nu exista roman fara un volum cu Eminescu, Istoria …Stefan, Mihai, Vlad Tepes,…si de ce nu volumele Napoleoniene pe care trebuie imperios necesar a le detine in biblioteca….si a le citi, subliniez…NAPOLEON ?!
   Ce a facut Napoleon ? Ei bine a luptat cu indarjire sa distruga monarhia, pentru ca ulterior in 1799 sa rastoarne Directoratul in favoarea Consulatului al carui prim consul era chiar el; in 1804, dandu-si seama de coruptia si limitarile politice, legislative si chiar economice ale Consulatului se autoincoroneaza ca imparat, ….revine la monarhie. Ori daca noi, de daci si pana la Alexandru Ioan Cuza in 1866, de la 1866 si pana in 1947 am fost condusi si reprezentati ca monarhie, cu rege, principe, domnitor, voievod, atunci nu este oare dreptul si obligatia noastra a tuturor de a creea viitorul corect si onest care se cuvine copiilor nostrii ?

 3. WOW! Traian Băsescu e republican!!!
  Bine, adevărul e că, fiind pe funcția respectivă, e cam greu să se declare monarhist, dar, din câte știu eu, e prima oară când afirmă, cu subiect și predicat, că e republican. Sau, mă înșel? Aștept să fiu contrazis (cu dovezi).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: